Co dělat, když někdo najde citlivá data v GraphQL dotazech?
Nedávno se mi stalo, že jsem narazil na situaci, kdy někdo našel citlivé údaje v mých GraphQL dotazech a teď nevím, co s tím. Mám na mysli, že to byly informace jako uživatelská jména, e-maily a dokonce i nějaké osobní údaje, které by měly zůstat pod pokličkou. Přemýšlím, jak se to vůbec mohlo stát? Bylo to kvůli špatné autentizaci nebo chybě v zabezpečení? Jak bych mohl zajistit, aby se to už nikdy neopakovalo? Myslím, že se hodně spoléhám na to, že moje API je bezpečné, ale teď jsem dost nervózní. Jaké jsou nejlepší praktiky pro ochranu citlivých dat? Měli bychom mít nějaké speciální filtry pro naše GraphQL dotazy nebo by měl být přístup k určitým datům omezen ještě víc? A co auditování a logování? Jak moc by se měly tyto prvky zapojit do našeho vývoje? Je dobré mít třeba nějakou formu šifrování pro data, která se posílají přes API? A pokud někdo už citlivá data našel, jaký by měl být první krok pro jejich zabezpečení? Je nějaký způsob, jak minimalizovat škody a co všechno bych měl s tím udělat? Jak se chránit nejen před útoky, ale i před vlastními chybami při návrhu schémat v GraphQL? Děkuji za jakékoli tipy a rady!