Jaké jsou nejlepší praktiky pro použití tokenů v GraphQL?
Chtěl bych se zeptat, jaké jsou nejlepší praktiky pro práci s tokeny v GraphQL. Vím, že při vytváření API je důležité zabezpečení a autentizace uživatelů, ale nejsem si jistý, jak na to jít správně. Jak by se měly tokeny generovat a uchovávat? Mělo by se použít JWT nebo nějaký jiný typ tokenu? A co expirace tokenů, jak dlouho by měly být platné? Jaké jsou doporučené postupy pro obnovu tokenů, pokud vyprší jejich platnost? Také by mě zajímalo, jak nejlépe implementovat autorizaci pomocí těchto tokenů v GraphQL dotazech. Mám obavy, že bych mohl narazit na problémy s výkonem, pokud nebudu mít správně nastavené cacheování nebo nějakou jinou optimalizaci. A co ochrana před CSRF útoky? Jakým způsobem se dá zabezpečit API proti těmto hrozbám? Narazil jsem také na informace o různých strategických přístupech k řízení přístupu v rámci GraphQL, ale nevím, která metoda je pro konkrétní aplikaci ta nejlepší. Chci se ujistit, že moje aplikace bude nejen funkční, ale také bezpečná a efektivní. Byl bych rád za jakékoliv rady nebo zkušenosti z praxe, které by mi pomohly lepší pochopit tuto problematiku a implementovat ji správně.