Jak optimalizovat GraphQL schéma pro více platforem?
Když přemýšlím o tom, jak optimalizovat své GraphQL schéma pro různé platformy, mám na mysli spoustu otázek. Mám aplikaci, která běží na webu, mobilu a možná i na nějakých IoT zařízeních a vím, že každý z těchto typů zařízení může mít jiné požadavky na data. Jak mám tedy nastavit své GraphQL schéma, aby bylo efektivní a flexibilní pro všechny tyto platformy? Mělo by být schéma víc rozdělené na menší části, nebo to spíš udělat jako jeden velký celek? Jak zvládnu situace, kdy některé platformy potřebují jiná pole nebo dokonce úplně jiné datové struktury? A co třeba otázka verzování API? Je lepší mít více verzí schématu pro různé platformy nebo se snažit o jednu univerzální verzi, která pokryje všechno? Zajímalo by mě také, jaké best practices existují při návrhu takového schématu a jestli existují nějaké nástroje nebo knihovny, které by mi mohly pomoci s tímto procesem. Ocenil bych jakékoliv tipy či rady od vás, kteří už máte zkušenosti s optimalizací GraphQL pro vícero platforem. Jaké jsou vaše zkušenosti? Co fungovalo a co ne? Děkuji předem za vaše odpovědi.