Jak se vyrovnat s různými požadavky klientů na GraphQL schéma?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně situace, kterou teď řeším se svým projektem. Mám několik klientů, kteří mají různé požadavky na data, která potřebuji vystavit v rámci stejného GraphQL schématu. Někdo chce mít přístup k určitým atributům, zatímco jiný má naopak zájem o úplně jiná data. Nejspíš to znáte – jeden chce informace o uživatelském profilu, další zase detailní statistiky a další třeba úplně něco jiného. Jak mám tedy přistoupit k návrhu takového schématu? Mám vytvořit více typů dotazů a mutation pro každého klienta zvlášť nebo existuje nějaký elegantnější způsob, jak to vyřešit? Uvažoval jsem o fragmentaci dotazů nebo dokonce o aliasování v GraphQL, ale nejsem si jistý, jestli je to nejlepší cesta. Co když moje schéma začne být příliš komplikované a těžko udržovatelné? Jak máte zkušenosti s optimalizací GraphQL API pro různé uživatele? Máte někdo tipy na to, jak efektivně spravovat tyto rozdílné požadavky bez toho, abych musel neustále upravovat základní schéma? Děkuji za jakoukoliv radu!