Implementace Subscriptions v GraphQL pro real-time chat
Uvažuji o tom, jak nejlépe implementovat Subscriptions v GraphQL pro real-time chat v mobilní aplikaci. Mám nějaké základní znalosti o GraphQL a vím, že Subscriptions jsou způsob, jak dostávat aktualizace v reálném čase, ale nejsem si jistý, jak to všechno skloubit dohromady. Jaké knihovny nebo nástroje bych měl použít? Mám se spolehnout na Apollo Server nebo je lepší jít cestou jiného řešení? Jak by měla vypadat struktura mých dotazů a mutací? Potřebuji zajistit, aby uživatelé dostávali zprávy ihned po jejich odeslání, ale zároveň chci mít jistotu, že to bude bezpečné a efektivní. Zajímalo by mě také, jakým způsobem řešit autentizaci uživatelů při použití Subscriptions. Měl bych použít JWT tokeny nebo něco jiného? Jak zajistit, aby pouze oprávnění uživatelé měli přístup k určitým kanálům nebo chatům? A co výkon – jak se vyhnout problémům s latencí nebo zatížením serveru? Existují nějaké best practices pro škálování s GraphQL Subscriptions? Každá rada bude dobrá, protože se snažím nastavit robustní a uživatelsky přívětivou aplikaci. Díky!