Zrychlení dotazů v GraphQL se SQL databází
Nedávno jsem se ponořil do práce s GraphQL a SQL databází a narazil jsem na problém, který mě začíná dost trápit. Mám pocit, že moje dotazy v GraphQL jsou mnohem pomalejší, než bych chtěl, a tak se snažím najít způsoby, jak je zrychlit. Moje aplikace potřebuje rychlé odpovědi a já hledám nějaké osvědčené techniky nebo tipy, které by mi pomohly optimalizovat výkon. Zkoušel jsem několik základních věcí, jako je přidání indexů do tabulek, ale nemám pocit, že by to mělo velký dopad. Rád bych věděl, jestli existují nějaké specifické praktiky pro optimalizaci dotazů v GraphQL, zejména když pracuji s SQL databází. Jaké metody používáte pro zrychlení dotazů? Měli byste doporučit něco ohledně batchování dotazů nebo možná nějaké techniky pro agregaci dat? Jaké jsou vaše zkušenosti s lazy loadingem nebo paginací? Je dobré se zaměřit na redukci počtu dotazů na server? Četl jsem něco o tom, že fragmenty mohou být užitečné, ale nejsem si jistý, jak je implementovat efektivně. Jakým způsobem zvládáte optimalizaci v praxi? Budu vděčný za jakékoli rady nebo tipy – jakékoli zkušenosti by mohly být nápomocné, protože chci doručit aplikaci, která funguje hladce a rychle. Děkuji předem!