Nejlepší praktiky pro GraphQL API a SQL dotazy
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro vytváření efektivních GraphQL API, když pracujeme s SQL databázemi? Mám na mysli, jak správně navrhnout schéma pro GraphQL tak, aby to optimalizovalo naše SQL dotazy a zamezilo nadměrnému zatěžování serveru. Je důležité brát v úvahu například to, jak strukturovat naše dotazy, aby se minimalizovaly problémy s výkonem, jako je N+1 problém. Jaké techniky bychom měli používat při práci s relačními databázemi, abychom zajistili, že naše API bude nejen funkční, ale také rychlé a efektivní? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké osvědčené nástroje nebo knihovny, které by nám mohly pomoci optimalizovat SQL dotazy generované z GraphQL? Co se týče cachování výsledků a dalších metod pro zlepšení výkonu, co doporučujete? Jaké jsou nejběžnější chyby, kterých se vývojáři dopouštějí při tvorbě GraphQL API v kombinaci se SQL a jak se jim vyhnout? Pracoval jsem s REST API a teď bych chtěl přejít na GraphQL, ale chci mít jistotu, že nedopustím stejné chyby jako dříve. Jak tedy správně přistupovat k návrhu datových struktur a dotazování na data v SQL prostředí pro GraphQL?