JSON nebo plaintext pro logy GraphQL API?
Chtěl bych se zeptat na něco, co mi vrtá hlavou ohledně logování v GraphQL API. Vím, že existují různé přístupy k tomu, jak uchovávat logy a zaznamenávat události, ale zajímalo by mě, co je lepší volba – používat JSON formát nebo prostý text? Já osobně vidím výhody obou přístupů. JSON mi přijde jako modernější a strukturovanější variant, což by mohlo usnadnit analýzu logů, zejména když pracujeme s většími objemy dat. Navíc se snadno integruje s různými nástroji pro monitoring a analýzu. Na druhou stranu, čistý text může být jednodušší na čtení a rychlejší na zápis, což by mohlo být užitečné v případě rychlého debugování během vývoje. Uvažoval jsem také o tom, jak by se tyto formáty projevily v různých scénářích – třeba při zachytávání chyb, sledování výkonu nebo auditování uživatelských aktivit. Pokud máte nějaké zkušenosti s těmito formáty z praxe nebo víte o nějakých výhodách či nevýhodách jednoho z nich, rád bych slyšel vaše názory. Jaké jsou vaše preference? Jaké faktory berete v úvahu při rozhodování mezi JSON a plaintext pro logy GraphQL API?