Jaký formát logování je nejlepší pro GraphQL API?
Přemýšlel jsem nad tím, jakým způsobem logovat aktivity v mém GraphQL API. Je to zásadní věc, protože správné logování může hodně pomoci při odhalování chyb a optimalizaci výkonu. Vím, že existuje vícero přístupů, ale nejsem si jistý, který z nich by byl ten nejlepší. Zatím jsem slyšel o formátech jako JSON, XML nebo prostý text. Přiznám se, že mám trochu zmatek v tom, co vlastně použít. Jaké jsou výhody a nevýhody každého formátu? A co třeba strukturované logy versus unstructured logs? Měl bych mít na paměti nějaké specifické vlastnosti GraphQL? Například, jak se liší logování u REST API ve srovnání s GraphQL? Zajímá mě také, jestli byste doporučili nějaké knihovny nebo nástroje na logování, které by mohly být užitečné pro tento typ API. A co sledování výkonu a metriky? Jak to všechno skloubit dohromady? Jsem si vědom toho, jak důležité je mít dobré logy pro analýzu a debugging, a proto bych chtěl vědět, co funguje nejlépe pro GraphQL. Každý příspěvek a zkušenost by byly velmi vítány!