Jaké strategie mi doporučíte pro efektivní správu verzí ve GraphQL?
Přemýšlím o tom, jak nejlépe zvládnout správu verzí při práci s GraphQL a chtěl bych se zeptat na vaše názory a zkušenosti. Vím, že GraphQL je velmi flexibilní a umožňuje nám přizpůsobit API potřebám aplikace, ale co se stane, když potřebujeme provést nějaké změny, nebo dokonce větší aktualizace schématu? Jak byste doporučili organizovat a spravovat tyto verze tak, abychom minimalizovali narušení stávajících klientů? Můj tým už několik měsíců používá GraphQL a začínáme mít čím dál tím více dotazů a mutací, což vede k tomu, že se v našem schématu začínají objevovat nejasnosti a konflikty. Zajímalo by mě, jestli byste mohli sdílet nějaké osvědčené postupy nebo strategie, které jste použili. Například – jaké techniky používáte pro označování změn v API? Jakým způsobem zachováváte kompatibilitu se staršími verzemi? A co říkáte na použití deprekování v schématech? Taktéž by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na dokumentaci těchto verzí a jak ji efektivně udržovat v přehledném stavu. Je dobré mít nějaký systém pro sledování změn nebo snadný způsob pro uživatele, aby viděli, co se změnilo mezi jednotlivými verzemi? Děkuji všem za vaše příspěvky! Věřím, že tento problém trápí více lidí v komunitě a budeme si moci navzájem pomoci.