Proč mi nefunguje caching u GraphQL dotazů?
Nedávno jsem se pustil do implementace GraphQL ve své aplikaci a narazil jsem na problém, který mě dost trápí. Zkouším používat caching pro GraphQL dotazy, abych zlepšil výkon a snížil zatížení serveru, ale nějak to nefunguje tak, jak bych si představoval. Mám pocit, že jsem všechno nastavil správně – používám Apollo Client a nastavil jsem cache policy tak, jak se doporučuje v dokumentaci. Jenže výsledky pořád nejsou takové, jaké bych chtěl. Dotazy se zase načítají znovu a znovu, místo toho, aby se braly z cache. Zkoušel jsem také přidat cache key k některým dotazům, abych zajistil, že budou správně identifikovány v cache, ale ani to nepomohlo. Není to jen o tom, že bych chtěl mít rychlejší odpovědi – také chci snížit zátěž na backendu, protože mám obavy o výkon při větším počtu uživatelů. Myslím si, že možná dělám něco špatně s konfigurací nebo s tím, jak vytvářím dotazy. Možná je problém v tom, že některé dotazy nemají stejné parametry a proto je cache nezachytí? Nebo je možné, že se někde děje něco s TTL? Mohl by mi někdo poradit, co přesně bych měl zkontrolovat nebo jaké jsou běžné problémy s cachingem v GraphQL? Existují nějaké dobré praktiky nebo tipy pro efektivní cachování? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak optimalizovat caching v GraphQL a co všechno bych měl sledovat.