Jaké jsou nejběžnější chyby při nastavení cachingu v GraphQL?
Přemýšlím o tom, jak správně nastavit caching v GraphQL, ale mám pocit, že se to docela komplikuje. Všude čtu, jak je důležité mít dobře fungující caching, aby se snížila zátěž na server a zrychlily se odpovědi, ale když si to snažím implementovat, tak se mi občas stávají chyby. Mám pár otázek ohledně toho, co by mohly být ty nejčastější chyby, které lidé dělají při nastavování cachingu. Například, je možné, že špatně nastavím dobu expirace cache? Jak moc dlouho by měla být data v cache uložena a kdy je dobré je invalidovat? A co se týče použití knihoven pro caching, nevím, jestli vybrat něco jako Redis nebo něco jiného. Je vůbec možné mít caching na úrovni jednotlivých dotazů? Jak to funguje, když mám složité dotazy s více nested fields? Další věc je, jestli mám nějakou strategii pro predikci toho, co by mělo být uloženo v cache. Používám fragmenty a query optimizace, ale i tak se obávám, že nedokážu správně určit, co by mělo jít do cache a co ne. Vůbec nevím, jestli bych měl mít nějakou globální strategii pro caching nebo to řešit vždycky individuálně pro každý dotaz. Takže bych byl rád za jakékoli tipy nebo zkušenosti od vás ostatních. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti s cachováním v GraphQL a na co bych si měl dávat pozor?