Jak optimalizovat dotazy GraphQL pro mobilní zařízení?
Zajímalo by mě, jak se dá efektivně optimalizovat dotazy GraphQL pro mobilní zařízení. V poslední době se mi stává, že moje aplikace občas lagují, když provádím složitější dotazy na mobilu. Vím, že GraphQL umožňuje vyžadovat jen ta data, která skutečně potřebujeme, ale co když je těch dat pořád dost? Jaké nejlepší praktiky existují pro minimalizaci objemu přenášených dat? Mám přemýšlet o nějakém rozdělení dotazů nebo třeba o využití fragmentů? Existuje nějaký způsob, jak snížit latenci nebo zrychlit odezvu při práci s API na mobilních zařízeních? Možná by pomohlo implementovat caching nebo lazy loading? Byl bych rád, kdybych mohl slyšet názory ostatních a případně i konkrétní příklady z praxe. Jaké nástroje bych měl použít pro monitorování výkonu a co všechno sledovat? Kromě toho, zajímalo by mě, jestli existují nějaké techniky pro efektivní pagination při použití GraphQL, které by udělaly aplikaci rychlejší a šetrnější k mobilním datům. Doufám, že mi někdo poradí, protože chci, aby má aplikace byla na mobilech co nejvíc uživatelsky přívětivá.