GraphQL.cz/Fórum/Proč mi nefunguje pagination ve GraphQL u mobilní aplikace?

Proč mi nefunguje pagination ve GraphQL u mobilní aplikace?

Potřebuji pomoc s problematikou, která se mi objevila při vývoji naší mobilní aplikace. Mám implementovaný GraphQL a snažím se nastavit pagination, ale vůbec to nefunguje tak, jak bych očekával. Zkoušel jsem různé přístupy, ale nic nepomáhá. Když se pokouším načíst další stránku dat, dostávám pořád stejná data jako předtím. Přitom jsem si myslel, že jsem všechno správně nastavil v dotazu. Používám cursor-based pagination, což by mělo být efektivní, ale nějak se mi to nedaří uvést do praxe. Možná dělám chybu v parametrech, které posílám? Mám na serveru nastavené správné resolvery? Zatímco na backendu mi to vypadá, že vše je v pořádku, mobilní aplikace se nezdá reagovat správně. Někde jsem četl, že může být problém s cache nebo něco takového? Jaký je nejlepší způsob, jak diagnostikovat problém s pagination v GraphQL? Vůbec nevím, kde začít hledat řešení. Máte někdo podobné zkušenosti nebo tipy? Byl bych moc vděčný za jakoukoli pomoc nebo radu, jak tuto situaci vyřešit.

155 slov
1.6 minut čtení
27. 12. 2024
Tomáš Vašíček

Můžeš mít problém s tím, jak posíláš parametry pro pagination. Zkontroluj, jestli správně posíláš cursor na server. Někdy je to tak, že na frontendě jsi si to nastavil dobře, ale třeba ten cursor se ti neaktualizuje nebo ho posíláš špatně. A taky zkus mrknout na cache. Pokud používáš Apollo Client nebo něco podobného, může tam být nějaký problém s tím, jak ukládá data a načítá je zpátky. Zkus to vypnout nebo resetnout cache a uvidíš, jestli to pomůže. Další věc, co se může dít, je, že resolver na backendu nevrací správné data. Když zavoláš dotaz na další stránku, měl bys dostat data podle toho, co ti vrací API. Takže zkus debugovat i na serveru a podívat se do logů. Snad něco z toho pomůže.

124 slov
1.2 minut čtení
4. 12. 2023
Zdeněk Štefan

Takže, vypadá to, že máš problém s pagination u GraphQL a je to pěkně frustrující. Zkus se podívat na ty cursory, co posíláš. Ujisti se, že je fakt posíláš správně – obvykle bys měl mít poslední cursor z předchozího dotazu a ten poslat v dalším. A pak je tu cache, jak jsi zmínil, ta může dělat neplechu. Zkontroluj, jestli máš na mobilu správně nastavený klient pro GraphQL. Někdy se stane, že ti to vrací stará data z cache místo nových. Můžeš zkusit vymazat cache nebo dočasně vypnout caching v aplikaci a uvidíš, jestli to pomůže. A nezapomeň mrknout na serverové resolvery, jestli se tam něco neseklo. Občas je to fakt jenom drobnost jako špatný parametr nebo něco takovýho. Tak hodně štěstí!

121 slov
1.2 minut čtení
22. 12. 2024
Marek Švanda

Tak já bych začal s tím, jestli fakt posíláš správný parametry do toho GraphQL dotazu. U cursor-based pagination je důležitý, aby ses ujistil, že posíláš ten správný cursor pro další stránku. Zkontroluj, jestli ti server vrací ten nový cursor a jestli ho správně ukládáš na klientovi. Možná máš na backendu resolvery nastavený dobře, ale pak se to v mobilce někde zadrhává.

Důležitý je taky zkontrolovat cache – pokud máš nějakou knihovnu jako Apollo Client, tak tam můžeš mít nastavenou cache strategii, která ti vrací starý data místo nových. Zkus to vymazat nebo vypnout cache při načítání dalších dat.

Taky se podívej na logy na serveru, jestli vůbec dostáváš ty požadavky na načtení další stránky. Někdy to může být i problém s internetem nebo s timeoutem, když ti data nejdou rychle z backendu zpět do aplikace.

Začni tímhle a uvidíš. Držím palce.

139 slov
1.4 minut čtení
15. 4. 2024
Eliška Svobodová
GraphQL.cz/Články/Mobilní aplikace a GraphQL
Nejčastější chyby při implementaci GraphQL v mobilních aplikacíchProzkoumejte běžné chyby, kterých se vývojáři dopouštějí při použití GraphQL v mobilních aplikacích, a získejte užitečné tipy, jak se jim vyhnout.
1000 slov
10 minut čtení
25. 10. 2022
Tereza Horáková
Přečíst článek
Podobné otázky