Můžu v GraphQL použít filtry pro snížení objemu dat?
Zajímalo by mě, jestli je možné v GraphQL implementovat nějaké filtry, které by mi pomohly omezit množství dat, jež se vrací z API. Pracuji na projektu, kde mám obrovské množství dat a potřebuju získávat jen to, co je nezbytně nutné. U klasického REST API jsem zvyklý na různé endpointy a query stringy, ale u GraphQL bych rád věděl, jakým způsobem mohu specifikovat, co přesně chci dostat zpět. Mám na mysli něco jako filtry podle určitých kritérií, abych nemusel stahovat vše a pak to zbytečně zpracovávat na klientské straně. Existují v GraphQL nějaké vestavěné mechanismy nebo standardizované způsoby pro filtrování dat? Může třeba server poskytnout různé argumenty pro pole, abych mohl specifikovat podmínky dotazu? A co když chci filtrovat podle vícero atributů najednou? Je lepší to řešit na úrovni serveru nebo klienta? Jak s tím mají zkušenosti ostatní vývojáři? Našel jsem pár článků, ale stále mi to není úplně jasné. Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak efektivně pracovat s GraphQL a jak optimalizovat dotazy pro snížení objemu dat. Děkuju moc za jakékoliv tipy nebo doporučení!