Jak optimalizovat dotazy v GraphQL pro minimalizaci datového přenosu?
Zajímalo by mě, jestli existují nějaké osvědčené postupy, jak optimalizovat dotazy v GraphQL, abychom zbytečně nepřenášeli velké množství dat. Přemýšlím o tom, jak lépe strukturovat své dotazy, protože jsem si všiml, že občas dostanu víc informací, než potřebuji. Je mi jasné, že GraphQL umožňuje dotazování přesně podle potřeb, ale nevím, jak toho nejlépe využít. Chci se vyhnout situacím, kdy přenáším spoustu nepotřebných dat, protože to může negativně ovlivnit výkon aplikace a uživatelskou zkušenost. Myslíte si, že by mohlo pomoci používat fragmenty nebo nějaké direktivy? Máte zkušenosti s omezením počtu načítaných polí nebo použitím proměnných v dotazech? Jak moc pomáhá caching nebo další techniky k snížení objemu dat při práci s GraphQL? A co třeba pagination? Dává smysl to implementovat i v případě, že mám relativně malý dataset? Byl bych rád za jakékoliv tipy nebo doporučení ohledně toho, jak efektivněji pracovat s dotazy a optimalizovat je pro menší datový přenos. Jaké nástroje nebo knihovny byste doporučili pro sledování a analýzu výkonu dotazů v GraphQL? Díky za jakoukoliv pomoc!