Co dělat, když mám příliš velké odpovědi z GraphQL API?
Nedávno jsem začal používat GraphQL pro svůj projekt a narazil jsem na problém s tím, že odpovědi z API jsou příliš velké. Očekával jsem, že GraphQL mi umožní získat přesně to, co potřebuji, ale místo toho často dostávám obrovské objemy dat, které vůbec nepotřebuji. Zkoušel jsem různá řešení, jako například specifikovat pole, která chci vrátit, ale i tak se mi zdá, že některé odpovědi obsahují spoustu nadbytečných informací. Jak se dá efektivně snížit velikost odpovědí? Existuje nějaký způsob, jak optimalizovat dotazy tak, aby bylo možné lépe manipulovat s daty a vyhnout se načítání velkých objektů? Mám pocit, že se snažím získat jen malou část dat, ale GraphQL mi stále vrací celé objekty a složité struktury. Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás měl podobné zkušenosti a jak jste to vyřešili. Je dobré používat fragmenty nebo nějaké další techniky pro redukci dat? Jaké jsou nejlepší praktiky pro práci s velkými odpověďmi v GraphQL? A co třeba paginace nebo jiné metody, které by mohly pomoci rozdělit data do menších částí? Rád bych slyšel příklady nebo tipy od těch, kteří už s tímto problémem bojovali. Díky moc!