GraphQL.cz/Fórum/Hasura vs Apollo pro nový projekt?

Hasura vs Apollo pro nový projekt?

Zvažuji, zda bych měl pro svůj nový projekt, který se zaměřuje na moderní webové aplikace a využívá GraphQL, zvolit Hasura nebo Apollo. Oba nástroje mají své výhody a nevýhody, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší pro konkrétní potřeby, které mám. Hasura vypadá skvěle, protože automaticky generuje GraphQL API na základě databáze a to je pro mě lákavé, protože chci rychle začít a mít méně starostí s backendem. Na druhou stranu jsem slyšel o Apollo jako o velmi flexibilním řešení, které nabízí spoustu možností pro správu dat a integraci s různými frontendovými frameworky, což by mohlo být užitečné pro moje plány na rozšíření aplikace v budoucnosti. Je pro mě důležité mít také dobrou podporu komunity a dokumentaci, protože nejsem zkušený vývojář a potřebuju se občas orientovat v problémech. Měli byste raději volit Hasura pro jeho rychlost a jednoduchost nebo Apollo pro jeho flexibilitu a možnosti? Jaké máte zkušenosti s těmito nástroji v praxi? Je něco, co bych měl mít na paměti při rozhodování mezi nimi?

166 slov
1.7 minut čtení
6. 1. 2025
Karolína Burianová

Pokud hledáš rychlost a jednoduchost, Hasura je fakt super volba. Automaticky ti to vygeneruje GraphQL API z databáze, takže se můžeš hned pustit do vývoje frontendu. Pro začátečníka je to fajn, protože se nemusíš moc zabývat backendem. Na druhou stranu, Apollo ti dává víc flexibility a možností jak spravovat data. Když plánuješ něco většího a složitějšího v budoucnu, tak Apollo může být lepší volba. Co se týče komunity a dokumentace, obě mají slušnou podporu, ale Apollo má možná trošku víc zdrojů a příkladů. Takže to záleží na tom, co preferuješ. Rychlost nebo flexibilitu? Každý z těch nástrojů má svoje plusy a mínusy.

102 slov
1 minut čtení
13. 1. 2025
Soňa Malíková

Takže, co se týče Hasura a Apollo, oba mají svoje klady a zápory. Pokud chceš rychle začít a máš už nějakou databázi, tak Hasura je fakt dobrý. Automaticky ti to generuje GraphQL API a ušetříš spoustu času s nastavením backendu. To se hodí, když se chceš soustředit na frontend a rychle prototypovat.

Na druhou stranu Apollo je víc flexibilní. Můžeš si s ním víc hrát, integrovat ho s různými frameworky a tak. To by se ti mohlo vyplatit, když plánuješ rozšíření nebo chceš mít víc kontroly nad daty a cache managementem.

Pokud jde o komunitu a dokumentaci, tak obě platformy mají solidní základ. Ale Apollo má trochu víc zdrojů, což může být fajn, pokud potřebuješ pomoc.

Takže jestli jsi nováček a chceš prostě něco rychlého – jdi do Hasury. Ale pokud plánuješ něco většího a víc přizpůsobeného, Apollo by mohlo být lepší volba. Rozhodni se podle toho, co je pro tebe důležitější v tomhle momentě.

152 slov
1.5 minut čtení
6. 1. 2025
Michaela Kotková

Jestli hledáš něco rychlého a bezbolestného, tak Hasura je fakt dobrá volba. Hlavně když chceš rychle generovat GraphQL API z databáze, to ti ušetří spoustu času. Je to super, jak to automaticky dělá a ty se můžeš soustředit na frontend. Na druhou stranu, Apollo je fakt flexibilní, zvlášť pokud plánuješ rozšiřovat projekt nebo potřebuješ víc customizace. Mají dobrou dokumentaci a komunita je taky fajn, což se hodí, když narazíš na problémy. Takže záleží na tom, co preferuješ – rychlost vs. flexibilita. Pokud nejsi moc zkušený, Hasura tě nezklame. Ale pokud chceš mít možnost víc si hrát s datama a napojit to na různé frontend technologie, Apollo by mohl být lepší. V každém případě, oba jsou skvělý nástroje.

117 slov
1.2 minut čtení
13. 1. 2025
Daniela Bartošová
GraphQL.cz/Články/Nástroje pro GraphQL
Srovnání GraphQL serverů: Apollo vs. Relay vs. HasuraDetailní analýza a porovnání nejpopulárnějších GraphQL serverů a jejich funkcí, výhod a nevýhod.
1000 slov
10 minut čtení
31. 12. 2024
Ondřej Kučera
Přečíst článek
Podobné otázky