GraphQL.cz/Fórum/Velká písmena pro typy v GraphQL?

Velká písmena pro typy v GraphQL?

Když se pustím do práce s GraphQL, vždycky mě zajímají detaily a standardy, které by měly být dodržovány. Mám dotaz ohledně nomenklatury typů a názvů v GraphQL. Měl bych používat velká písmena pro názvy typů, které vytvářím? Je to něco, co se běžně doporučuje, nebo je to spíš otázka osobního stylu? Četl jsem různá fóra a některé zdroje tvrdí, že velká písmena pomáhají odlišit typy od instancí, což dává smysl, ale pak je tu i názor, že to není tak důležité a záleží na preferencích týmu. Jak to tedy ve skutečnosti je? Má s tím někdo osobní zkušenosti nebo nějaké tipy? Chtěl bych mít jasno, aby moje API bylo nejen funkční, ale také dobře strukturované a přehledné. Očekávám, že když budeme mít jasně definované konvence, ušetří nám to čas při práci na větších projektech. Takže co myslíte, má smysl držet se velkých písmen pro názvy typů v GraphQL?

148 slov
1.5 minut čtení
29. 7. 2024
Denisa Hlaváčová

Jo, určitě, používání velkých písmen pro názvy typů v GraphQL je dost běžná praxe. Často se to doporučuje, protože to pomáhá odlišit typy od instancí (jako jsou objekty nebo proměnné), což může přispět k lepší čitelnosti kódu. Takže když uvidíš něco jako User nebo Post, víš, že jde o typ, ne o konkrétní data.

Je pravda, že někteří lidé to moc neřeší a berou to jako osobní styl, ale když pracuješ na větším projektu nebo v týmu, mít jasně definované konvence může ušetřit spoustu času a nedorozumění. Takže doporučuju držet se těch velkých písmen, je to prostě standard. Navíc, když to dodržíš od začátku, budeš mít čistější a strukturovanější API. Takže jo, jdi do toho s těma velkýma písmenama.

118 slov
1.2 minut čtení
31. 12. 2024
Luboš Macháč

Jo, s velkýma písmenama pro typy v GraphQL se to dost doporučuje. V podstatě se tím odlišuje, co je typ a co je instance, což dává smysl, zvlášť když máš složitější schéma. Většina lidí to tak dělá a je to v komunitě docela běžné. Samozřejmě, že je to částečně o stylu a preferencích týmu, ale mít nějakou konvenci ti může ušetřit nervy při větších projektech. Takže pokud chceš mít API čistý a přehledný, drž se těch velkých písmen. Je to dobrý zvyk.

82 slov
0.8 minut čtení
15. 12. 2024
Eva Bečková

Velká písmena pro názvy typů v GraphQL jsou fakt doporučovaný standard. Většina lidí to dodržuje, protože to pomáhá odlišit typy od instancí a dává to větší přehlednost. Když vidíš typ s velkým písmenem, hned víš, že se jedná o definici typu, což usnadňuje práci, zvlášť ve větších projektech. V týmové spolupráci je dobrý mít jasně daný konvenci, aby si všichni rozuměli. Takže jo, drž se velkých písmen, ušetří ti to spoustu času a nedorozumění s ostatníma. Je to takový zavedený zvyk v GraphQL komunitě.

84 slov
0.8 minut čtení
1. 12. 2024
Vladimíra Ševčíková
GraphQL.cz/Články/Schema design
Jak správně pojmenovávat typy a pole ve vašem GraphQL schématuTento článek se zaměřuje na důležitost standardizace pojmenování v GraphQL schématech. Představíme si tipy a triky, jak zajistit jednoznačnost a srozu...
1000 slov
10 minut čtení
28. 4. 2024
Markéta Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky