Jak se vyhnout problémům s kompatibilitou verzí v GraphQL?
Přemýšlím, jak vlastně efektivně zvládat problémy s verzováním v GraphQL, protože někdy to vypadá jako noční můra. Mám pocit, že neustálé změny v API a různé verze knihoven vedou k nevyhnutelným konfliktům. Někdy mi přijde, že když se jedna část aplikace aktualizuje, něco jiného najednou přestane fungovat. Jaké jsou tedy ty nejlepší praktiky, jak se vyhnout těmto potížím? Záleží na tom, jestli použiju fragmenty nebo nějaké specializované knihovny pro správu verzí? Co třeba evoluce schémat? Má smysl používat nějaké strategie jako deprekování polí nebo typů? Jak se vlastně postavit k otázce zpětné kompatibility a co dělat, když je nutné provést zásadní změny? Četl jsem něco o použití nástrojů pro automatizaci testování a validaci schémat, ale nejsem si jistý, jestli to opravdu pomáhá. Nedávno jsem slyšel o přístupu „schema stitching“ a jak by mohl pomoci v těchto situacích, ale nejsem si jistý, jestli je to ta správná cesta. Můžete mi někdo poradit, jak se s těmito problémy vypořádat a co by mělo být mým prvním krokem k tomu, abych minimalizoval riziko problémů s kompatibilitou verzí v GraphQL aplikacích?