Jak na autentizaci pomocí JWT v GraphQL?
Mám otázku ohledně autentizace v GraphQL. Zkouším implementovat JWT, ale nějak mi to nefunguje tak, jak bych si představoval. Vím, že JSON Web Token je populární metoda pro autentizaci a autorizaci uživatelů, ale když se pokouším začlenit to do svého GraphQL API, všechno se zdá být dost komplikované. Jak to vlastně funguje? Měl bych token generovat na serverové straně při přihlášení uživatele a pak ho předávat klientovi? A co dál? Jakým způsobem by měl klient tyto tokeny ukládat? Slyšel jsem, že localStorage je jedna možnost, ale je to bezpečné? Pak se chci zeptat, jak by měl vypadat middleware na serveru pro ověřování těchto tokenů při každém požadavku. Mám použít nějakou knihovnu jako například jsonwebtoken v Node.js nebo něco jiného? Jak řešit expiraci tokenu? Je potřeba regenerovat token po nějaké době nebo ho mohu nechat platit napořád? A co když uživatel chce odhlásit – jak nejlépe invalidovat token? Snad jsem na nic nezapomněl, ale fakt bych ocenil nějaké příklady nebo tipy, protože se v tom docela ztrácím. Dík moc za pomoc!