Automatická validace vstupů v GraphQL API?
Přemýšlím, jestli existuje nějaký efektivní způsob, jak automaticky validovat vstupy v GraphQL API. Mám na mysli něco, co by mi pomohlo zjednodušit práci s validací a zároveň mi zajistilo, že všechny příchozí data budou odpovídat potřebným pravidlům. Vím, že GraphQL má své vlastní schéma a typy, ale občas se stává, že potřebuju dodatečné ověření, které by mělo probíhat ještě předtím, než se dostanu k resolvers. Myslíte si, že je možné implementovat nějakou formu middleware nebo jinou techniku, která by mi umožnila provádět tuto automatickou validaci na úrovni API? Rád bych se vyhnul opakovanému psaní stejného validačního kódu pro každou query nebo mutation. Mělo by smysl použít pro tyto účely například knihovny jako Joi nebo Yup? Pokud máte nějaké zkušenosti s tímto tématem nebo víte o nějakých osvědčených postupech, budu moc vděčný za jakékoli rady. Je to pro mě docela důležité téma, protože chci mít jistotu, že moje aplikace bude odolnější a méně náchylná k chybám při práci s uživatelskými daty.