Optimalizace výkonu mezi GraphQL a SQL dotazy
Nedávno jsem začal pracovat s GraphQL a SQL databázemi, a narazil jsem na problém s výkonem, když se pokouším optimalizovat složené dotazy. Mám databázi, která obsahuje více tabulek a snažím se je spojit pomocí GraphQL, což vyžaduje vícero dotazů najednou. Zjistil jsem, že při načítání dat trvá dlouho, než se všechny informace z různých zdrojů zpracují, a přitom chci, aby má aplikace byla co nejrychlejší. Uvažoval jsem o tom, jak správně strukturovat své resolvery v GraphQL tak, aby co nejlépe spolupracovaly s SQL dotazy. Mám pocit, že některé dotazy by šly zjednodušit nebo sloučit, ale nemám jistotu, jak na to jít. Také mě zajímá, jak efektivně používat zahrnutí (n+1 problém) a jestli jsou nějaké techniky cachování, které by mohly zrychlit odpovědi na časté dotazy. Co všechno bych měl zvážit při optimalizaci výkonu složených dotazů mezi GraphQL a SQL? Je lepší mít víc menších dotazů nebo jeden komplexní? Jaké jsou nejlepší praktiky pro minimalizaci latence a maximalizaci rychlosti odpovědí? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy.