Jak se vyhnout logování hesel v GraphQL?
Nedávno jsem se začal více zajímat o GraphQL a jeho využití v aplikacích, ale narazil jsem na problém, který mě docela trápí. Často se mluví o bezpečnosti a ochraně dat, a to zejména když je řeč o citlivých informacích jako jsou uživatelská hesla. Přiznám se, že nevím, jak správně nastavit logování, aby se předešlo nechtěnému zachycení hesel nebo jiných citlivých údajů. Jakým způsobem by se dalo zajistit, že hesla nebudou logována při požadavcích na server? Je potřeba provádět nějaké speciální úpravy v middleware nebo ve způsobu, jakým zpracováváme dotazy? Jaké jsou nejlepší praktiky pro ochranu těchto dat při použití GraphQL? Je lepší například používat nějaké knihovny, které toto logování automaticky spravují, nebo bych měl implementovat vlastní řešení? Slyšel jsem také něco o možnostech filtrování informací v logech, ale nejsem si jistý, jak to přesně funguje. Rád bych znal názory a zkušenosti ostatních vývojářů, kteří se s tímto tématem již setkali. Jak jste to vyřešili ve vlastních projektech? A co doporučujete jako nejlepší přístup k zajištění bezpečnosti uživatelských dat v GraphQL?