Jak analyzovat logy z GraphQL API pro zlepšení výkonu?
Zajímalo by mě, jak se dá efektivně analyzovat logy z GraphQL API, aby se zlepšil výkon aplikace. Mám nějaké základní znalosti o tom, jak funguje GraphQL a co všechno se v logách dá najít, ale nevím si úplně rady, jakým způsobem začít s jejich analýzou. Je důležité sledovat všechny dotazy a odpovědi nebo bych měl zaměřit pozornost na specifické typy operací? Jaké nástroje byste doporučili pro sběr a analýzu těchto logů? Myslím, že by mě zajímalo i to, jestli existují nějaké běžné vzorce nebo trendy, které bych měl při analýze hledat – třeba jestli jsou nějaké dotazy, které se často opakují nebo pokud některé odpovědi trvají déle než ostatní. Jaké metriky jsou klíčové pro hodnocení výkonu GraphQL API? A co si myslíte o implementaci middleware pro sledování výkonu v reálném čase? Je to dobrý nápad nebo spíš přidává zbytečnou složitost? Jak bych měl přistoupit k optimalizaci těch částí API, které se ukážou jako pomalé nebo problematické? Očekávám, že nějaká data budou mít vliv na návrh mé databáze nebo strukturu API. Jak moc tedy úzce souvisejí analýzy logů s návrhem samotného GraphQL schématu? A co dělat v případě, že zjistím, že některé fragmenty API vyžadují příliš mnoho zdrojů? Jaké mají vývojáři strategie pro ladění a optimalizaci takových situací? Vím, že každá aplikace je jiná, ale zajímají mě obecné tipy a rady od zkušenějších kolegů.