GraphQL.cz/Fórum/Jak zjistit, co znamená chybové hlášení v GraphQL?

Jak zjistit, co znamená chybové hlášení v GraphQL?

Zdravím, narazil jsem na problém při práci s GraphQL a potřeboval bych nějakou radu. Vytvářím aplikaci, která používá GraphQL API a občas se mi zobrazuje chybové hlášení, které vůbec nechápu. Je to jako když se díváte na cizí jazyk a nedokážete rozluštit ani slovo. Například jsem dostal zprávu, že dotaz obsahuje neplatné pole nebo že došlo k selhání ověření. Jenže nevím, jak to přesně interpretovat a co s tím dělat dál. Někde jsem četl, že GraphQL by měl poskytovat užitečné informace ohledně chyb, ale zatím jsem si toho moc nevšiml. Jak bych měl postupovat, abych zjistil, co tyto chybové zprávy skutečně znamenají? Existují nějaké běžné chyby, na které bych si měl dávat pozor? Může být i nějaký nástroj nebo technika, jak lépe porozumět těmto chybám? Odkud mám začít hledat odpovědi? Děkuju za jakoukoliv pomoc!

134 slov
1.3 minut čtení
5. 7. 2024
Michaela Kotková

Ty chyby v GraphQL můžou být fakt matoucí. Když dostaneš zprávu o neplatném poli, tak to obvykle znamená, že dotaz vyžaduje data, která server nezná – prostě jsi napsal něco špatně nebo to pole neexistuje. Ověření selhalo? To může být tím, že nemáš správná oprávnění nebo token na přístup. Doporučuju podívat se do dokumentace API, většinou tam mají seznam polí a i příklady dotazů. Jestli pořád nevíš, můžeš zkusit GraphQL Playground nebo Postman – ty ti ukážou víc detailů o chybách. A nezapomeň se podívat na logy serveru, pokud máš přístup. Někdy tam najdeš víc informací než jen to chybový hlášení. Takže jo, je to o tom zkoušet a učit se. Hodně štěstí!

113 slov
1.1 minut čtení
25. 5. 2024
Štěpán Pánek

Takže, ty chyby v GraphQL můžou být fakt matoucí. Obecně platí, že když dostaneš zprávu o neplatném poli, tak to znamená, že dotaz se snažíš poslat na něco, co server nezná. Zkontroluj si schema API a ujisti se, že všechna pole, co používáš, jsou tam. Selhání ověření většinou znamená, že nemáš správně nastavené tokeny nebo oprávnění. Zkus se kouknout na dokumentaci k API nebo na jeho GraphQL Playground, kde si můžeš dotazy zkoušet a vidět, co všechno je dostupné. Můžeš taky použít nástroje jako Apollo Client, které ti dovedou víc pomoci s debuggingem chyb v dotazech. Nezapomeň se podívat do konzole pro další informace – často tam najdeš užitečný detaily. Držím palce!

112 slov
1.1 minut čtení
21. 7. 2024
Renata Čermáková

Tak hele, když dostaneš chybovku v GraphQL, většinou je to proto, že něco není v pořádku s dotazem. Typické chyby jsou třeba neplatná pole, což znamená, že se snažíš dostat data, který ten server prostě nemá. Zkontroluj si strukturu dotazu a ujisti se, že používáš správné názvy polí. Pak jsou tu chyby ověření - to značí, že nemáš správná oprávnění nebo token. Zkus se podívat do dokumentace API, často tam najdeš příklady, co dělat. Můžeš taky zkusit GraphiQL nebo jiný nástroj pro interakci s API, kde ti to ukáže víc detailů o chybách. Případně se podívej na logy serveru, jestli tam nenajdeš víc informací. Takže shrnutí - ověř dotaz, zkontroluj oprávnění a použij dobrý nástroj pro debugging.

117 slov
1.2 minut čtení
11. 4. 2024
Daniel Kolář
GraphQL.cz/Články/Error handling v GraphQL
Jak správně interpretovat a zpracovávat chybová hlášení v GraphQLObjevte, jak efektivně analyzovat a reagovat na chybová hlášení v GraphQL API. Tento návod vám pomůže pochopit, co dělat, když narazíte na chybu, a ja...
1000 slov
10 minut čtení
28. 7. 2023
Jana Procházková
Přečíst článek
Podobné otázky