Chyba 'Cannot read property of undefined' v GraphQL – co s tím?
Při práci s GraphQL se mi stále častěji objevuje chyba, která mi nedává moc smysl. Konkrétně se jedná o hlášení 'Cannot read property of undefined'. Zkoušel jsem různé dotazy, ale pokaždé, když se pokusím získat nějaká data, tak to spadne na tuto chybu. Je to opravdu frustrující, protože nevím, kde hledat problém. Zkoušel jsem projít konzoli a kontrolovat, zda jsou všechny proměnné správně definované, ale nic mi nepomohlo. Může to být třeba tím, že se snažím přistupovat k nějakému poli nebo objektu, který ještě není inicializovaný? Nebo je možné, že se problém skrývá už v samotném dotazu? Jak mám vlastně správně kontrolovat, jestli je všechno definované dřív, než na to sáhnu? Zapomněl jsem třeba na něco důležitého při vytváření schématu? Myslíte, že by mohl být problém i v tom, jak pracuji s response daty? Četl jsem něco o tom, že je dobré používat optional chaining nebo nějaké další techniky pro bezpečné přístupy k vlastnostem objektů. Ale nejsem si jistý v tom, jak to aplikovat v reálném kódu. Napadá někoho něco konkrétního, co bych měl zkontrolovat nebo vyzkoušet? Jaké jsou nejlepší praktiky pro práci s GraphQL a minimalizaci těchto chyb? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti!