GraphQL.cz/Fórum/Proč mi GraphQL vrací prázdný objekt místo dat?

Proč mi GraphQL vrací prázdný objekt místo dat?

Mám takový problém, který mě docela trápí a potřebuji radu. Pracuju na projektu, kde používám GraphQL a implementoval jsem některé dotazy, ale když se snažím získat data ze serveru, vrací mi to prázdný objekt. Nechápu, proč se to děje. Zkoušel jsem si projít serverovou část a vypadá to, že endpoint by měl fungovat správně, ale pořád výsledky neodpovídají tomu, co bych očekával. Dotaz vypadá dobře a zdá se, že je správně sestavený, protože jsem zkontroloval syntax a všechny potřebné parametry. Zajímalo by mě, jestli je možné, že server nějakým způsobem neodpovídá na konkrétní pole nebo jestli by mohlo být něco špatně v resolverech. Dále mě zajímá, jestli může hrát roli i to, jak mám nastavené oprávnění pro API – třeba jsem přehlédl něco důležitého? Vím, že GraphQL je dost flexibilní a někdy může být těžké odhalit problém jenom na základě vrácených dat. A co víc, mám pocit, že jsem už zkoušel různé varianty dotazů a stále nic. Takže bych ocenil nějaké tipy nebo rady od zkušenějších uživatelů, případně jestli se to někomu už stalo a jak to vyřešil. Díky moc za jakoukoli pomoc!

183 slov
1.8 minut čtení
9. 12. 2023
Dana Kopalová

Může být víc důvodů, proč dostáváš prázdný objekt. Zkus zkontrolovat tyhle věci:

1. Resolvery – ujisti se, že resolver pro dotaz vrací správná data. Pokud je tam nějaká podmínka, která data filtruje, můžeš skončit s prázdným výsledkem. Zkus si do resolveru přidat logování, aby ses ujistil, že se vůbec spouští a co vrací.

2. Oprávnění – jestli máš nastavený nějaký systém oprávnění, mohl by blokovat přístup k těm datům. Zkontroluj, jestli jsi správně autentizovaný/a a máš všechna potřebná práva.

3. Dotaz – přehodnoť svůj dotaz. Občas se stane, že se přehlédne špatné pole nebo typ. Zkus třeba použít GraphQL Playground nebo Insomnia a zjistit, co ti server vrací na jednoduchých dotazech.

4. Serverové chyby – podívej se do logů serveru, jestli tam nejsou nějaké chybové hlášky nebo výjimky, které by ti mohly napovědět.

Když to stále nefunguje, zkus dotaz zjednodušit na minimum a postupně přidávat další pole, dokud nezjistíš, kde je problém.

147 slov
1.5 minut čtení
26. 9. 2024
Anna Roubalová

Může být víc důvodů, proč ti GraphQL vrací prázdný objekt. Zkontroluj, jestli je tvůj dotaz správně napsaný a jestli se snažíš získat data, která vůbec existují. Někdy může být problém v tom, že resolvery nevrací správná data nebo že nejsou správně napojené na databázi. Taky se podívej na oprávnění - jestli nemáš nějaké omezení, které by ti bránilo v přístupu k určitým datům. Někdy může být problém i v autentifikaci, takže zkus zkontrolovat tokeny a podobné věci. Pokud máš možnost, zkus použít GraphiQL nebo jiný nástroj pro testování dotazů, abys viděl, co se vlastně vrací. Hodně štěstí!

97 slov
1 minut čtení
19. 6. 2024
Karel Kovář

Zní to, jako bys mohl mít problém někde v resolverech nebo v definici schématu. Zkontroluj, jestli tvé resolver funkce skutečně vrací data, co očekáváš. Můžeš zkusit přidat nějaké logování do resolveru a zjistit, jestli se vůbec spouští a co vrací. Další věc, co může hrát roli, je autentizace a oprávnění – pokud nemáš správná práva pro daná pole nebo typy, může ti to vracet prázdný objekt. Zkus se podívat na tyhle části. A pokud máš nějaké dotazy s argumenty, ujisti se, že posíláš správné hodnoty. Někdy to může být i tím, že na serveru není data, co se snažíš načíst. Takže zkontroluj i databázi. No a nakonec, pokud jsi nedávno něco měnil, tak zkus restartovat server nebo vymazat cache, jestli tam není něco starého.

124 slov
1.2 minut čtení
19. 10. 2024
Lukáš Daněk
GraphQL.cz/Články/Error handling v GraphQL
Jak správně interpretovat a zpracovávat chybová hlášení v GraphQLObjevte, jak efektivně analyzovat a reagovat na chybová hlášení v GraphQL API. Tento návod vám pomůže pochopit, co dělat, když narazíte na chybu, a ja...
1000 slov
10 minut čtení
28. 7. 2023
Jana Procházková
Přečíst článek
Podobné otázky