Jak přidat vlastní chybové typy do mého GraphQL API?
Když pracuji na svém GraphQL API, tak jsem narazil na situaci, kdy bych chtěl mít více kontrolu nad tím, jakým způsobem se hlásí chyby. Zatím používám defaultní chybové zprávy, které mi GraphQL vrací, ale zdá se mi, že by bylo mnohem užitečnější, kdybych mohl přidat vlastní chybové typy. Chtěl bych mít možnost definovat specifické chybové zprávy pro různé scénáře, které by byly uživatelsky přívětivější a poskytly více informací pro frontend vývojáře. Myslím si, že vytvoření vlastních chybových typů by mohlo pomoci zlepšit komunikaci mezi backendem a frontendem. Mám ale otázku, jak přesně to udělat? Jaké jsou nejlepší praktiky pro implementaci vlastních chybových typů v GraphQL? Je potřeba něco speciálního nastavit v schématu, nebo stačí použít nějakou knihovnu? A co se týče správy těchto chyb - existuje nějaký doporučený způsob, jak strukturovat tyto vlastní chybové typy, aby byly co nejsrozumitelnější? Někde jsem četl o použití enumů nebo custom type definitions, ale nejsem si jistý, co by bylo nejvhodnější. Jaké máte zkušenosti vy? Jak jste to řešili ve svých projektech? Děkuji za každou radu!