Jak chyby v GraphQL ovlivňují vývoj klienta?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní problémy mohou vzniknout při práci s GraphQL, které by mohly mít dopad na vývoj klientské aplikace. Když se například podívám na strukturu dotazů a mutací, může se stát, že něco špatně nastavím. Jak může taková chyba ovlivnit výkon aplikace? Je možné, že by to vedlo k tomu, že klient nedostane potřebná data nebo naopak dostane víc dat, než potřebuje? Jak se s tím pak dá pracovat? Zajímá mě i to, jak chyby v definicích schémat mohou ovlivnit interakci mezi front-endem a back-endem. Máte nějaké zkušenosti s tím, jak tyto chyby odhalit a jak je opravit? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké nástroje nebo techniky pro testování GraphQL dotazů, které by mohly pomoci při prevenci těchto chyb. Jak se takové situace odrážejí v dlouhodobém vývoji aplikace? Není snadné udržovat kód čistý a bezchybně fungující, když se věci začnou komplikovat. Myslíte si, že dobrá dokumentace a příklady použití mohou zmírnit tyto problémy? Jaké máte vlastní tipy na to, co dělat, když se s podobnými problémy setkáme v praxi?