Co by mělo být součástí dokumentace pro chybová hlášení?
Když se potýkáme s chybovými hlášeními ve vývoji aplikací, je pro mě důležité mít přehled o tom, co všechno by měla zahrnovat dokumentace těchto chyb. Zajímalo by mě, jaké konkrétní informace považujete za nezbytné, aby bylo možné efektivně identifikovat a řešit problémy. Co byste řekli, že je klíčové mít na paměti, když zaznamenáváme chyby? Měly by tam být třeba podrobnosti jako je typ chyby, její umístění v kódu nebo nějaký unikátní identifikátor? A co logy nebo kontext, ve kterém k chybě došlo? Jak moc je důležitá reprodukovatelnost chyby a také popis kroků k jejímu vyvolání? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké doporučení ohledně formátu, ve kterém by tyto informace měly být prezentovány. Například, měl by být záznam strukturovaný nebo spíš volný text? A nezapomeňme na uživatelské rozhraní – jakým způsobem by měly být tyto chyby zobrazovány koncovým uživatelům? Je lepší mít jednoduchá hlášení s minimem technických detailů nebo podrobné zprávy pro pokročilé uživatele? Díky za jakékoli tipy a zkušenosti, které můžete sdílet!