Co dělat, když GraphQL API vrací nečekané chyby?
Stalo se mi něco zvláštního, a chtěl bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Pracuji na projektu, kde používám GraphQL API a občas se mi stává, že vrací nečekané chyby. Někdy to jsou chybové zprávy, které nedávají smysl, a jindy je to prostě 500 interní chyba serveru. Zkoušel jsem projít dokumentaci, ale nenarazil jsem na nic, co by mi pomohlo vyloučit problém. Mám podezření, že by to mohlo být způsobeno špatnými dotazy nebo třeba nevhodným nastavením serveru. Může se to dít i kvůli špatným oprávněním? Jak byste doporučili začít s diagnostikou takového problému? Myslím, že by bylo fajn mít nějaký systém pro odhalení chyb, ale zatím úplně nevím, kde začít. Když použiji nástroje jako Apollo Client nebo jiný debugger, někdy stále nic neukáže. Někdy se mi dokonce stane, že API vrátí odpověď bez chyby, ale data jsou prázdná nebo nesprávná. Co s tím? Je nějaká osvědčená metoda pro testování GraphQL dotazů? Vím, že existují různé nástroje na testování API a tak, ale jaké konkrétně byste doporučili? A co když mám podezření na problém na straně serveru? Jakým způsobem bych měl komunikovat s backend tým nebo správcem API? Mám se snažit najít chybu sám nebo je lepší jim poslat všechnu dokumentaci a čekat na jejich reakci? Zažil to někdo z vás? Jsem fakt zmatený a nevím si rady, proto bych ocenil jakékoli tipy nebo rady.