Jak zrychlit načítání JSON odpovědí v GraphQL?
Narazil jsem na problém s rychlostí načítání JSON odpovědí, když pracuji s GraphQL. V poslední době jsem si všiml, že moje aplikace, která používá GraphQL pro dotazy na data, začíná být pomalejší, než bych chtěl. Když posílám dotazy, dostávám odpovědi, ale trvá to docela dlouho a mám pocit, že to má vliv na uživatelskou zkušenost. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo techniky, jak zrychlit tyto JSON odpovědi. Mám rozhraní, které se spojuje s několika různými zdroji dat a občas to vypadá jako by se to zasekávalo. Napadlo mě, jestli je lepší optimalizovat samotné dotazy nebo spíš na úrovni serveru? Co třeba cachování? Mělo by smysl implementovat cachování na serverové straně nebo spíš na klientské? Jaké nástroje nebo knihovny byste doporučili pro monitorování a optimalizaci výkonu GraphQL API? Taky uvažuji o tom, zda by pomohlo omezit množství vracených dat nebo přizpůsobit strukturu datových modelů. Jaký máte názor na fragmenty v GraphQL? Mohou mi pomoci s rychlostí načítání? Pokud máte nějaké tipy, co by mohlo zlepšit celkovou rychlost a efektivitu mé aplikace při práci s JSON odpověďmi v GraphQL, byl bych moc vděčný za vaše rady. Vím, že je toho hodně a různých přístupů, takže se těším na vaše názory a zkušenosti.