Jaké techniky doporučujete pro realtime aktualizaci cache ve GraphQL?
Zdravím komunitu, narazil jsem na zajímavý problém ohledně správy cache při používání GraphQL a rád bych se s vámi podělil o své úvahy a zároveň vás požádal o vaše názory. Když pracujeme s aplikacemi, které vyžadují rychlou odezvu a aktuální data, je pro mě klíčové, abychom měli efektivní mechanismus pro aktualizaci cache v reálném čase. Jaké techniky tedy doporučujete pro realtime aktualizaci cache ve světě GraphQL? Slyšel jsem o různých přístupech, jako je použití WebSocketů nebo Subscription API, ale nevím, jak přesně to implementovat tak, aby to bylo efektivní a bezproblémové. Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás má zkušenosti s využíváním nějakých specifických knihoven nebo frameworků, které by mohly usnadnit tento proces. Jaké máte tipy na optimalizaci výkonu při práci s cache v GraphQL? Měli jste někdy problémy s konzistencí dat při použití těchto metod? Jak vlastně zajistit, aby se data v cache synchronizovala správně se zdrojem dat, když dojde k nějakým změnám? Věřím, že vaše zkušenosti a rady by mohly být velmi užitečné nejen pro mě, ale i pro další vývojáře, kteří se snaží zvládnout tuto problematiku. Jaké jsou vaše osvědčené postupy nebo triky, které fungují v praxi? Děkuji předem za jakékoliv tipy a sdílení znalostí! Ať už máte zkušenosti s konkrétními technologiemi nebo obecnými principy, každá rada se počítá.