Jaké techniky doporučujete pro efektivní caching dat v GraphQL aplikacích?
Zajímalo by mě, jaké techniky a strategie doporučujete pro efektivní caching dat v aplikacích, které používají GraphQL? Vím, že caching je důležitou součástí optimalizace výkonu, ale s GraphQL přichází pár specifických výzev. Například, jak vlastně cachovat dotazy, které mohou mít různé struktury a vracet různé množství dat? A co se týče serverového a klientského cachingu? Je lepší implementovat caching na úrovni API, nebo spíše na úrovni frontendu? Slyšel jsem o různých technikách jako je in-memory caching, persistent storage nebo použití CDN, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší pro GraphQL. Zajímá mě také, jaké knihovny a nástroje byste doporučili pro implementaci těchto cache mechanismů. A co se týče invalidace cache, máte nějaké osvědčené přístupy nebo vzory? Jak se to dá udělat efektivně, aby se minimalizovalo zbytečné zatížení serveru? Také by mě zajímalo, jaké problémy můžete očekávat při implementaci caching technik v GraphQL a jak je pokud možno vyřešit. Pokud máte nějaké zkušenosti nebo tipy, budu moc rád za jakoukoli pomoc a rady. Děkuji!