Jak správně nakonfigurovat API gateway pro moje microservices?
Mám na srdci otázku ohledně nastavení API gateway pro moje microservices a nebyl bych proti nějakým tipům nebo doporučením. Pracuji na projektu, který zahrnuje několik různých služeb, a teď se snažím efektivně spravovat komunikaci mezi nimi. Zajímalo by mě, jaká jsou nejlepší pravidla pro konfiguraci API gateway, aby vše fungovalo hladce a bez problémů. Jaké funkce by měla mít moje gateway? Je důležité zaměřit se na autentizaci uživatelů nebo spíš na směrování požadavků? Četl jsem něco o rate limiting a caching, ale nejsem si úplně jistý, jak to implementovat do mého systému. Jaké nástroje nebo frameworky jsou podle vás nejlepší pro tuto úlohu? Je výhodné používat nějakou hotovou službu nebo by bylo lepší napsat vlastní řešení? Také bych rád věděl, jaké jsou běžné chyby, kterým bych se měl vyhnout při nastavování gateway pro microservices. Mám pocit, že pokud to neudělám správně hned napoprvé, může mi to způsobit problémy dál. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Byl bych vděčný za jakékoli rady nebo postřehy od těch, kteří mají více zkušeností s konfigurací API gateway.