Jaké jsou nejlepší praktiky pro zabezpečení API gateway s GraphQL?
Při práci s GraphQL a jeho integrací do našich aplikací se pořád víc a víc dostávám k otázkám ohledně bezpečnosti, konkrétně pak jak zabezpečit API gateway. Mám pocit, že spousta lidí už možná narazila na nějaké problémy s útoky, nebo se obává, že jejich data nejsou dostatečně chráněná. Takže mě zajímá, jaké jsou vlastně nejlepší praktiky, které bychom měli uplatnit při zabezpečení API gateway, když používáme GraphQL? Myslím tím různé metody autentifikace a autorizace, jako je třeba OAuth nebo JWT. Jak by se měly implementovat, aby to bylo co nejefektivnější? A co třeba CORS - jak ho správně nastavit, abychom předešli nechtěným bezpečnostním dírám? Další věc, co mě trápí je validace vstupních dat. Jakým způsobem bych měl validovat požadavky přicházející na API, abych se vyhnul injekčním útokům nebo jiným typům exploitů? Měli bychom také nějakým způsobem omezit počet požadavků, které může uživatel udělat za sekundu? Je to vůbec potřeba? A co říkáte na logování a monitoring - jak moc to pomůže v odhalování bezpečnostních hrozeb a jaké nástroje byste doporučili používat? Zkrátka by mě zajímalo všechno kolem zabezpečení API gateway při práci s GraphQL. Jaké zkušenosti máte vy a co doporučujete, abychom se cítili bezpečněji?