GraphQL.cz/Fórum/Nástroje pro mockování GraphQL

Nástroje pro mockování GraphQL

Nedávno jsem se začal více zajímat o GraphQL a jeho možnosti, ale narazil jsem na problém, když jsem se pokoušel testovat své API. Zjistil jsem, že je důležité mít nějaký způsob, jak simulovat odpovědi z API, abych mohl efektivně vyvíjet a testovat svůj frontend bez nutnosti neustále spoléhat na skutečný server. Chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaký konkrétní nástroj nebo knihovna, která by mi mohla pomoci s mockováním GraphQL? Mám na mysli něco, co by mi umožnilo snadno definovat schéma a následně generovat falešné odpovědi podle toho. Možná jste narazili na nějaké populární řešení nebo máte zkušenosti s něčím, co byste mohli doporučit? Rád bych slyšel vaše tipy a triky, jak si usnadnit práci a zefektivnit testování aplikací s využitím GraphQL. Vím, že existují různé přístupy, ale co je podle vás nejlepší? Jsou nějaké nástroje, které jsou obzvlášť užitečné pro vývojáře? Děkuji za jakékoliv rady alebo odkazy!

148 slov
1.5 minut čtení
14. 5. 2022
Denisa Volfová

Hele, mockování GraphQL je fakt důležitý, abys nemusel pořád čekat na server. Zkus se podívat na Apollo Server, ten má možnost si vytvořit mocky podle schématu a docela to ulehčuje práci. Pak je tu i GraphQL Faker, což je nástroj, co ti generuje falešný data podle definice schématu, taky dobrá volba. Pokud používáš Jest na testy, tak můžeš zkusit přidat nějaký mocky přímo do těch testů. Všechny tyhle nástroje ti umožní simulovat odpovědi a klidně si s tím hrát bez toho, abys musel mít live API. Takže určitě doporučuji vyzkoušet tyhle možnosti a najít to, co ti nejvíc sedí.

99 slov
1 minut čtení
15. 7. 2021
Denisa Pánková

Existuje pár dobrých nástrojů pro mockování GraphQL. Třeba Apollo Server má možnost mockování, což je super pro rychlé prototypování. Můžeš si definovat schéma a pak snadno generovat odpovědi podle toho, co potřebuješ. Další možností je faker.js, což ti umožní generovat falešné data, a můžeš ho kombinovat s nějakým mock serverem. Jestli chceš něco lehčího, tak GraphQL Faker je taky fajn – prostě zadáš schéma a on ti vygeneruje API, který pak můžeš používat. Tohle všechno ti ušetří čas při testování frontendu, když se chceš vyhnout reálnému serveru. Zkus si s tím pohrát a najdi, co ti sedí nejvíc.

98 slov
1 minut čtení
19. 6. 2021
Markéta Kafková

Když hledáš nějaké nástroje pro mockování GraphQL, tak bys mohl zkusit třeba Apollo Server. Je to super pro vytvoření mocku tvého GraphQL API. Můžeš si tam jednoduše definovat schéma a pak jenom vracet falešné odpovědi podle toho, co potřebuješ. Další možnost je použít Mocking Library od Apollo, kde můžeš generovat data automaticky na základě schema. Pak je tu ještě Postman, který má podporu pro GraphQL a můžeš si tam udělat mock server, což je dost praktické. Jestli chceš něco lehkého a rychlého, tak se podívej na tools jako GraphQL Faker, který ti generuje data na základě schématu. Takže to vypadá, že máš dost možností, záleží na tom, co ti víc vyhovuje.

111 slov
1.1 minut čtení
19. 7. 2024
Stanislav Šimůnek
GraphQL.cz/Články/Testing GraphQL APIs
Nejlepší praktiky pro mockování GraphQL API při testováníTento článek se zaměřuje na efektivní způsoby mockování GraphQL API, které pomohou zlepšit vývojové workflow a usnadnit testování.
1000 slov
10 minut čtení
4. 7. 2020
Ondřej Kučera
Přečíst článek
Podobné otázky