Jak můžu zrychlit moje GraphQL dotazy?
Jak to udělat, aby mé GraphQL dotazy nebily na poplach, když se snažím načíst data? Mám pocit, že některé dotazy trvají věčnost a já se snažím najít způsob, jak je optimalizovat. Zkoušel jsem přidávat cache, ale pořád to není ono. Nevíte, jakým směrem se ubírat? Třeba jestli mám změnit strukturu schématu nebo jestli by pomohlo omezit množství dat, které vracím? Přemýšlel jsem také o použití fragmentů, ale nevím, jestli to skutečně zrychlí výkon. Když už mluvím o fragmentu, jak by to vlastně mělo fungovat v praxi? Mám nějaké dotazy, které vrací obrovské množství položek a přitom potřebuju jen pár z nich. Mělo by smysl rozdělit tyto dotazy na menší části? A co víc, jak moc by měla být normalizována moje databáze pro GraphQL? Myslíte si, že víc normalizace znamená rychlejší dotazy? Rád bych slyšel vaše zkušenosti s optimalizací a co všechno jste vyzkoušeli. Jaké techniky máte osvědčené a co určitě nefunguje? Vím, že existují různé nástroje na profiling dotazů, ale který z nich je nejlepší a co všechno bych měl sledovat? Jsem si vědom toho, že musím mít dobrou strategii pro optimalizaci výkonu, ale co byste poradili jako první krok? Bude to chtít kompletní revizi mého API nebo stačí menší úpravy? Jaké jsou vaše tipy na vyladění výkonu GraphQL dotazů?