GraphQL.cz/Fórum/Jak vyřešit chybu 404 při dotazování na moje GraphQL rozhraní?

Jak vyřešit chybu 404 při dotazování na moje GraphQL rozhraní?

V poslední době se měním na GraphQL a mám s tím spoustu otázek, protože je to pro mě nová technologie. Narazil jsem na problém, se kterým si nevím rady a chtěl bych se vás zeptat, jak ho vyřešit. Když se pokouším provést dotaz na moje GraphQL rozhraní, dostávám neustále chybu 404. Zkoušel jsem různé koncové body a i tak to nefunguje. Předpokládám, že je něco špatně nastavené nebo možná je problém v cestě k API. Mám server běžící na Node.js s Express a zdá se, že vše by mělo být v pořádku, ale ta chyba 404 mě prostě trápí. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl podobný problém a jak jste ho vyřešili. Je potřeba zkontrolovat nějaké konkrétní nastavení v serverovém kódu nebo v konfiguracích? A co se týče klienta – mám zkontrolovat URL, kterou posílám při dotazování? Je možné, že tam je nějaký překlep nebo něco takového? Potřebuju zjistit, jak správně adresovat GraphQL endpointy a co může způsobovat tuto chybu. Především by mě zajímaly tipy na diagnostiku a co vše zkontrolovat, abych mohl zjistit příčinu té chyby 404. Jaké jsou nejlepší praktiky pro správné nasazení GraphQL aplikace? Vím, že musím mít správně nastavené routování na serveru, ale nevím přesně, jak to udělat. Každý návrh nebo rada by mi velmi pomohly! Děkuju všem za pomoc!

216 slov
2.2 minut čtení
13. 5. 2024
Magdaléna Šimková

Zní to, že se můžeš potýkat s problémem v nastavení serveru. Zkontroluj, jestli máš správně nastavený endpoint pro GraphQL. Obvykle je to něco jako /graphql nebo podle toho, jak jsi to definoval ve svém Express serveru. Také se podívej na to, jestli máš middleware pro parsování JSON těla, protože GraphQL dotazy většinou posílají data v JSON formátu. Je taky dobrý zkontrolovat, jestli server vůbec běží na správném portu a URL, co používáš na klientu. Můžeš zkusit poslat jednoduchý GET požadavek na ten endpoint přes Postman nebo cURL, abys zjistil, co ti server vrací. V případě 404 to většinou znamená, že se snažíš přistoupit k něčemu, co neexistuje, takže taky zkontroluj, jestli nemáš v URL překlep nebo špatnou cestu. Pokud nic z toho nepomůže, podívej se do logů serveru – tam často najdeš užitečné informace o tom, co se děje. Nezapomeň na správný typ požadavku (obvykle POST pro GraphQL). Držím palce!

150 slov
1.5 minut čtení
8. 8. 2024
Elena Brožová

Zdravím, tak 404 chyba většinou značí, že se něco nenašlo. Zkontroluj, jestli máš správně nastavený koncový bod na serveru. Pokud používáš Express, ujisti se, že jsi přidal middleware pro GraphQL a že ručně nezpracováváš cesty, které by měly směřovat na GraphQL endpoint. Zkus taky udělat jednoduchý test pomocí Postmana nebo Insomnie – tím si ověříš, jestli je problém na klientovi nebo serveru. A nezapomeň zkontrolovat URL ve tvém klientském kódu, jestli tam není nějaká překlep nebo špatný port. Pokud máš server na localhost, mělo by to být něco jako http://localhost:4000/graphql (nebo jaký port používáš). Další věc je podívat se do logů serveru, jestli tam nevidíš nějaké užitečné informace. Kdyžtak zkus i restartovat server a ujistit se, že je všechno nastavené jak má být. Držím palce!

125 slov
1.3 minut čtení
10. 7. 2024
Alena Bartošová

Zdar, tak tohle je dost častý problém, když začínáš s GraphQL. Zkontroluj si hlavně, jestli máš správně nastavený serverový endpoint. V Expressu bys měl mít něco jako app.use('/graphql', graphqlHTTP(\{ schema: mySchema, rootValue: myRootValue \}));. Ujisti se, že ten /graphql máš dobře napsaný a odpovídá tomu, co posíláš z klienta.

Dále koukni do konzole prohlížeče nebo na síťové požadavky v devtools. Můžeš zjistit, co přesně se snažíš volat a jestli tam není nějakej překlep nebo špatně zadaná URL. Taky se ujisti, že server běží na správném portu a že není nějaká firewall pravidla nebo proxy, která by ti mohla blokovat přístup.

Pokud používáš nějaký klienta jako Apollo nebo podobně, zkontroluj i jeho konfiguraci. Nakonec se podívej na logy serveru, jestli ti neřeknou víc o tom, co je špatně. Pokud jsi to vše projel a furt nic, dej vědět, můžeme to zkusit nějak víc rozebrat.

141 slov
1.4 minut čtení
18. 9. 2024
Milan Kalous
GraphQL.cz/Články/Graph Notebook Tutorial
Debugging a Troubleshooting s pomocí Graph Notebook: Jak na běžné problémy v GraphQL APIZjistěte, jak efektivně využít Graph Notebook pro ladění a řešení problémů v GraphQL API. Naučte se techniky a tipy, které vám pomohou vyřešit nejčast...
1000 slov
10 minut čtení
19. 11. 2022
Tereza Horáková
Přečíst článek
Podobné otázky