Problémy s latencí při WebSockets a GraphQL
Zdravím všechny, potřeboval bych se podělit o svoje zkušenosti a zároveň se zeptat na radu. V poslední době jsem se pustil do vývoje aplikace, která využívá GraphQL spolu s WebSockets. Na začátku to vypadalo skvěle, ale čím víc jsem pracoval na real-time funkcionalitě, tím víc jsem si začal všímat problémů s latencí. Mám totiž pocit, že moje zprávy nebo notifikace dorazí s nějakým zpožděním, což rozhodně není ideální pro uživatelský zážitek. Zkoušel jsem optimalizovat dotazy v GraphQL, aby byly co nejefektivnější, ale pořád to není ono. Například uživatelé často reagují na události s prodlevou, což je pro mě velký problém. Možná dělám něco špatně při implementaci WebSockets? Nebo je možné, že mám nevhodné nastavení serveru? Jaké jsou nejlepší praktiky pro minimalizaci latence při práci s těmito technologiemi? Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás měl podobné problémy a jak je vyřešil. Mám pocit, že by mi pomohly nějaké tipy nebo osvědčené postupy od vás, kteří máte více zkušeností. Je to hrozně frustrující a rád bych našel způsob, jak to zlepšit. Děkuju moc za jakékoli rady a tipy!