GraphQL.cz/Fórum/Proč mi WebSockets v GraphQL aplikaci nefungují na produkci?

Proč mi WebSockets v GraphQL aplikaci nefungují na produkci?

Už nějakou dobu se snažím rozjet WebSockets ve své GraphQL aplikaci, ale na produkčním prostředí to prostě nefunguje a já už nevím, co s tím. Na lokále mi to šlape jako hodinky, všechno funguje, jak má, ale jakmile nasadím aplikaci na server, tak se zdá, že veškerá komunikace přes WebSockets selhává. Zkoušel jsem všechny možné konfigurace, ověřil jsem si, že server podporuje WebSocket protokol a že mám správně nastavené CORS. Taky jsem zkontroloval, jestli mám správně nakonfigurované endpointy a zda je server dostatečně vybavený pro zvládnutí takového spojení. Když se dívám do konzole vývojáře, vidím tam spoustu chybových hlášení ohledně připojení a timeoutů. Nechápu, jak je možné, že na lokálním prostředí to funguje bez problémů a pak najednou, jakmile to přejde na produkci, tak se to rozpadne jako domeček z karet. Mám pocit, že může být něco špatně s tím, jak je server nastavený nebo jestli tam nemám nějaký firewall, který by blokoval WebSocket komunikaci. Měl bych ještě zkontrolovat, jestli jsem nezapomněl přidat nějaké závislosti nebo jestli se něco nezměnilo v konfiguraci serveru. Takže pokud má někdo zkušenosti s podobným problémem nebo ví, co by mohlo způsobovat tyhle potíže při nasazení WebSockets v GraphQL aplikaci na produkci, budu moc vděčný za jakoukoli radu. Je strašně frustrující mít vše připravené a pak narazit na takovýhle problém.

215 slov
2.2 minut čtení
8. 7. 2022
Alois Šimek

Můžeš mít problém s CORS, i když jsi to kontroloval. Zkus se podívat na to, jestli máš správně nastavené "Origin" v hlavičkách. Dál bych zkontroloval nastavení serveru, jestli tam nemáš nějaký load balancer nebo reverse proxy, co by mohlo blokovat WebSocket spojení. Někdy je potřeba povolit WebSockets na úrovni proxy nebo firewallu. Také si zkontroluj, jestli používáš správné URL pro WebSocket (http vs https), na produkci to může být jinak než lokálně. A pokud používáš nějaký cloudový hosting, zjisti, jestli nemají nějaká omezení ohledně WebSockets. Když říkáš, že vidíš timeouty, tak to může znamenat, že se klient vůbec nedokáže připojit. Zkus prozkoumat logy serveru, třeba tam najdeš víc informací o tom, proč to padá. Držím palce, ať to dáš dohromady!

120 slov
1.2 minut čtení
2. 9. 2024
Elena Brožová

Můžeš zkusit pár věcí. Zkontroluj, jestli máš správně nastavené SSL, protože WebSockets přes HTTPs musí běžet na secure spojení. Pak se koukni na proxy, pokud používáš Nginx nebo Apache, ten může blokovat WebSocket připojení, tak zkontroluj konfiguraci a jestli tam máš nastavenej upgrade header. Taky se podívej na firewall, možná ti blokuje porty, co WebSocket používá. Možná jsi zapomněl na nějaký CORS nastavení – na lokále to může fungovat, ale na serveru to pak šlape jinak. A poslední věc – jestli používáš load balancer, ujisti se, že podporuje WebSockets a že jsou správně nastavené sticky sessions. Zní to jako spousta detailů, ale někde z toho musí být problém.

108 slov
1.1 minut čtení
17. 12. 2024
Martina Burešová

Může to být víc věcí. Zkontroluj, jestli server má správně nastavené CORS pro WebSockets, protože na lokále to může fungovat díky jiným podmínkám. Zkus se podívat na firewall, jestli ti tam něco neblokuje port, co používáš pro WebSockets. Někdy to může dělat i proxy server nebo load balancer, pokud je používáš. Zjisti, jestli v produkci nemáš jiné SSL certifikáty nebo jestli se neruší HTTPS a WebSockets (wss://). Jo a mrkni na logy serveru, tam by mohly být užitečné chybovky. Nakonec zkus přidat debuggovací nástroje, abys viděl, kde to konkrétně padá.

90 slov
0.9 minut čtení
2. 12. 2024
Anna Konečná
GraphQL.cz/Články/Real-time data s WebSockets
Řešení obecných problémů při použití WebSockets v GraphQL aplikacíchČlánek se zaměřuje na diagnostiku a řešení běžných problémů, které se mohou objevit při integraci WebSockets do GraphQL projektů, a nabízí užitečné ti...
1000 slov
10 minut čtení
15. 8. 2020
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky