Jak řešit problémy s latencí u WebSockets v GraphQL?
Přemýšlím o tom, jak se dá efektivně vyřešit problematika latence při používání WebSockets v kombinaci s GraphQL. Mám pocit, že i když jsou WebSockets skvělé pro real-time komunikaci, občas narazím na zpoždění a to mi kazí uživatelský zážitek. Zvlášť pokud jde o aplikace, které vyžadují rychlou odezvu, jako jsou chaty nebo interaktivní dashboardy. Zkoušel jsem různé techniky, ale nemám jasno v tom, co je nejlepší udělat pro optimalizaci. Myslím si, že by mohlo pomoci snížení množství dat posílaných přes WebSocket, ale pak se bojím, že přijdu o důležité informace. Také jsem slyšel o různých knihovnách a nástrojích, které by mohly pomoci s latencí, ale nevím, které z nich jsou skutečně efektivní. Měl bych se také zaměřit na serverovou část a optimalizovat API? Nebo stačí jen nastavit nějaké parametry na klientské straně? Jaké jsou nejlepší praktiky pro minimalizaci latence u WebSockets v prostředí GraphQL? Co třeba caching a další techniky? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy na to, co funguje a co ne.