Jak snížit množství zbytečných dotazů v Apollo Client?
V poslední době se potýkám s tím, že aplikace, kterou vyvíjím pomocí Apollo Client, generuje spoustu zbytečných dotazů na server. Zajímalo by mě, co bych mohl udělat, abych to nějak efektivně zredukoval. Přemýšlel jsem o různých možnostech a napadá mě, jestli by stálo za to lépe optimalizovat caching. Jak přesně funguje caching v Apollo Client a jak ho mohu efektivně využít k tomu, abych omezil redundantní dotazy? Také mě zajímá, jestli bych měl zvážit použití fragmentů pro sdílení dat mezi různými komponentami. Pomohlo by to opravdu snížit počet volání na server? Ještě mě napadlo, jestli by pomohla implementace debounce metody při volání určitých dotazů. Mám zkušenosti s tímto přístupem ze svých předchozích projektů, ale jak to funguje s GraphQL? A co třeba použití useQuery
a skip
parametru? Mohlo by to být užitečné, když některé dotazy nechci spouštět hned při načtení komponenty? Přemýšlím také o tom, jak dobře nastavit subscriptions v Apollo Client, protože vím, že mohou způsobovat nechtěné dotazy při změnách dat. Jaké máte zkušenosti s optimalizací subscriptions, aby nedocházelo ke zbytečným aktualizacím? Byl bych vděčný za jakékoliv tipy nebo osvědčené postupy, které vám pomohly snížit zátěž na server a zvýšit efektivitu vaší aplikace.