Existují nějaké nástroje pro sledování výkonu GraphQL serveru?
Když se bavíme o GraphQL a jeho implementaci, narazil jsem na otázku, která mě docela zajímá. Mám teď rozjetý projekt, kde využívám GraphQL jako API pro frontend a chci se ujistit, že to běží hladce a efektivně. Je jasné, že sledování výkonu serveru je klíčové, ale jaké konkrétní nástroje jsou k dispozici pro monitorování výkonu GraphQL serveru? Zajímalo by mě, jestli existují specializované nástroje, které se soustředí přímo na GraphQL, nebo jestli se spíš spoléháte na oblíbené monitorovací platformy, které pokrývají celkový výkon serveru. Slyšel jsem něco o různých knihovnách a pluginech, které by nám mohly poskytnout různé metriky, jako je doba odezvy dotazů nebo počet chyb. Jakým způsobem tedy měříte výkon a co vám nejvíc pomáhá při optimalizaci vašich GraphQL API? Nejde jen o to vědět, jak to funguje, ale taky bych chtěl slyšet o zkušenostech ostatních vývojářů. Jaké konkrétní problémy jste museli řešit a co vám pomohlo je překonat? Vím, že každá aplikace je jiná a může mít své specifické požadavky, takže by bylo fajn slyšet různé příklady a přístupy. A co třeba testing? Jaký vliv má výkonové testování na váš workflow? Děkuji všem za odpovědi!