Jaké jsou nejlepší cachingové strategie pro GraphQL API?
Zajímalo by mě, jaké cachingové strategie jsou nejefektivnější pro GraphQL API. Vím, že caching je důležitý pro zlepšení výkonu a snížení latence, ale nejsem si jistý, jak to aplikovat v kontextu GraphQL. Mám pocit, že se to od tradičního REST API dost liší. Jak se vlastně liší strategie cachingu mezi těmito dvěma přístupy? Například, kdy a jak by se dal využít in-memory caching? A co třeba persistovaný caching? Jak to funguje s různými dotazy a mutacemi? Měl bych používat nějaké specifické knihovny pro cachování v GraphQL, nebo stačí využít standardní techniky jako Redis nebo něco podobného? Také by mě zajímalo, jak řešit situace, kdy se data často mění. Je lepší mít krátký TTL pro cache, aby se data často obnovovala, nebo existují lepší přístupy? Co třeba využití fragmentů a datových loaderů? Jakým způsobem by se dalo efektivně spravovat frontu požadavků na serveru, pokud se snažím optimálně cachovat odpovědi? Slyšel jsem o různých technikách jako je Apollo Client a Relay. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody v kontextu cachování? V neposlední řadě bych rád věděl, zda existují nějaké osvědčené postupy nebo tipy na to, jak správně nastavit cache invalidation v GraphQL. Pokud máte zkušenosti s tímto tématem a můžete sdílet konkrétní příklady nebo doporučení, budu moc vděčný!