Můžu použít Redis pro caching GraphQL odpovědí?
Zajímalo by mě, jestli je možné použít Redis jako nástroj pro caching odpovědí z GraphQL API. Mám na mysli, jestli to dává smysl a jaké jsou výhody a nevýhody tohoto přístupu. Četl jsem, že Redis je super rychlý a umí skvěle pracovat s daty v paměti, což by mohlo znamenat zrychlení odezvy pro uživatele. Ale jak to vlastně funguje v kontextu GraphQL? Mám obavy, že když budu cachovat celou odpověď, můžu přijít o flexibilitu, kterou GraphQL nabízí, protože se zde řeší specifické dotazy na různé data. Jak se tedy vyhnout problémům s neaktuálností dat nebo s tím, že si uživatelé budou muset pamatovat, co všechno bylo cachováno? A co když se struktura dat mění? Jak bych měl nastavit expiraci cache? Slyšel jsem také o různých strategiích invalidace cache. Existují nějaké osvědčené postupy pro implementaci Redis cache s GraphQL? A co performance – opravdu uvidím výrazné zlepšení rychlosti? Jakým způsobem byste doporučili implementovat tento caching systém tak, aby to bylo efektivní a neztratilo se při tom nic důležitého? Díky za tipy!