Jak v GraphQL použít direktivy pro podmíněné načítání dat?
Zdravím všechny, narazil jsem na téma direktiv v GraphQL a čím dál tím víc mě zajímá, jak je správně využívat, zejména pro podmíněné načítání dat. Mám aplikaci, kde bych chtěl načítat určité informace jenom v závislosti na specifických podmínkách. Představoval jsem si, že by to mohlo výrazně zefektivnit komunikaci s API a optimalizovat množství přenášených dat. Například, pokud uživatel není přihlášený, tak proč mu zatěžovat odpověď daty, která stejně nebude moci vidět? To mi dává smysl. Ale jak přesně to implementovat? Jaké direktivy vlastně existují a jakým způsobem je mohu použít v dotazech? Můžu třeba použít direktivu @include nebo @skip, abych podmínil to, co se má načíst? Jaké jsou nejlepší praktiky při jejich použití v reálném projektu? Uvítal bych i nějaké příklady nebo ukázky kódu, abych si to lépe představit. Jak se to dá napojit na frontend? Vím, že GraphQL je mocný nástroj a tyhle direktivy mohou zjednodušit strukturu dotazů, ale chci se ujistit, že to dělám správně. Díky moc za všechny rady a tipy!