Jaké jsou příklady použití direktiv v GraphQL dotazech?
Přemýšlím, jaké všechny možnosti nám vlastně direktivy v GraphQL poskytují. Je to prý pěkný způsob, jak ovlivnit, jak se dotazy vykonávají, ale osobně bych rád viděl pár konkrétních příkladů. Jak se vlastně používají ty základní direktivy jako @include nebo @skip? Mohli byste uvést nějaké situace, kdy by se tyto direktivy daly výhodně aplikovat? Napadá mě, že třeba když máte komponentu, která zobrazuje seznam produktů a chcete na základě nějakého stavu rozhodnout, zda se má nějaký prvek zobrazit nebo ne. Ale zajímá mě to víc do hloubky. Jak by takový dotaz mohl vypadat? A co třeba další direktivy, které nejsou tak běžné? Existuje něco jako vlastní direktivy a jak je implementovat? Mám pocit, že tyto věci by mohly hodně usnadnit práci při práci s daty. Obecně by mě zajímalo, jak můžeme efektivně využít tyto funkce v reálných aplikacích. Vím, že GraphQL je docela komplexní technologie a direktivy jsou jen jednou částí celého obrazu, ale rád bych se dozvěděl víc o tom, jak je lidé používají v každodenní praxi.