Můžu v GraphQL používat direktivy pro filtraci dat?
Už nějakou dobu se zabývám GraphQL a narazil jsem na spoustu zajímavých věcí, ale stále si nejsem jistý ohledně jednoho aspektu. Může se použít nějaká forma direktiv přímo v dotazech pro to, abych mohl filtrovat data? Vím, že v GraphQL máme možnost definovat dotazy do detailu a přizpůsobit je, ale představa, že bych mohl použít direktivy jako něco na způsob filtrů, mi připadá opravdu lákavá. Třeba něco jako @include nebo @skip jsem slyšel, ale to jsou spíš podmínkové direktivy. Co když bych chtěl filtrovat podle nějakých specifických kritérií přímo v dotazu? Je to vůbec možné, nebo se musím spolehnout na backend a tam definovat všechny možné filtry? Jak to vlastně funguje s direktivami a jestli je možné je kombinovat s parametry dotazů? Existují nějaké nejlepší praktiky nebo příklady, které by mi mohly pomoci pochopit, jak to celé může fungovat? Zajímalo by mě, jestli tuto možnost někdo z vás už vyzkoušel a jaké měl zkušenosti. Může to ušetřit čas při práci s daty a udělat API ještě flexibilnější? Díky za jakékoli rady!